Oli sitten joku mennyt voittamaan miltei 300 000 euroa veikkaamalla Lordia euroviisujen voittajaksi. No eipä se panoskaan nyt ihan 2 euron luokkaa ollut, vaan 5 000 egeä..

Tänään tippui postiluukusta palkkalaskelma. Olihan huisin jännittävää. Opiskelijalle summa oli ihan miellyttävä, mutta jälleen mieleen palasi kuva siitä miten joku hyväonninen ihminen tienaa moninkertaisesti enemmän tunnissa kuin mitä minä. Luin äskettäin jonkin alabarometrin, ja yllätys yllätys, siivoojat olivat palkkalistauksessa alimmaisina n. 1300 €:n kk-palkallaan. Miksi siisteyttä ei arvosteta?

Ajattelin joskus, että olisi hyvä jos kaikki kokeilisivat vaihtaa alaa edes päiväksi. Siinä ehtisi jo havainnoida millaista arvostusta kukin saa osakseen. Olisi niin mukavaa vaihtaa päiväksi jonkun isokenkäisen kanssa paikkaa, ja vilkaista kostoksi portaissa ahertavaa siivoojaa (=sitä isokenkäistä) vain silmäkulmasta tervehtimättä. No, tuolla omalla työmaallani, jossa iltatöissä puunailen, on arvostus suurinpiirtein kohdallaan. Kaikki tervehtivät jne., mutta on niitä paikkoja joissa ihmiset suorastaan kavahtavat kun näkevät siivoojan. Se on surullista.


No mutta vielä siitä rahasateesta. En tiedä harmittaako vai eikö, kun en viime viikolla ostanutkaan sitä arpaa jonka intuitioni käski ostamaan. Joskus tulee sellainen olo, että nyt voisi olla se päivä kun rikastun. Heh, voitinhan kerran 5 € kun yläkerrassa syttyi lamppu, että nyt voisin voittaa. Harmi vaan, että sekin voitto taisi mennä uuteen arpaan..